söndag 10 januari 2016

Lite mera stockvägg

Vi tyckte väl att det var färdigt med julen och vardagen kunde sätta igång igen. Badrummet får nu vänta i och med att vi båda vägrar använda utedasset i den här kylan.


Den här gången skulle Joakim riva bort ett skåp vid muren i tupan för att få in så mycket ved som möjligt inför den kalla perioden. Som vanligt så gick det så snabbt till att jag inte hann ta en bild på hur skåpet såg ut innan, så vi fick gräva lite i arkivet. Här ovanför har vi därför en bild som är tagen då vi just köpt huset.


När skåpet var bortrivet så började vi funderade på helheten. Väggen har redan tidigare fått lite ny panel men sen har det blivit stop. Vi har helt enkelt inte vetat vad vi ska göra med dörröppningen till vardagsrummet och lutningen i väggen är ganska stor. Stockväggen tar slut alldeles bredvid det vita skåpet, man kan se gränsen till höger.


Vi beslöt oss för att riva bort panelen och ta fram stockväggen. Det finns trots allt väldigt lite hel stockyta i huset. Alla väggar i huset är nämligen inte stockväggar utan enbart den ursprungliga stugan från 1890.


Joakim började med att förstora dörröppningen till vardagsrummet. Tanken är att värmen lättare ska kunna ta sig vidare.


Jag slet och rev och putsade.


Till sist blev det färdigt.


Och veden kom på sin plats. Vilket ypperligt ställe att torka ved.


Det vita skåpet kommer bättre fram mot den bruna väggen och det känns som om vi fick lite mera ytrymme. Nu kan ögat vila igen på den här väggen och vi har rikligt med ved (det finns en rad där bakom också!). Jag tänker mig att det här är nu den sista stockväggen som vi tar fram, men dom orden har jag tidigare fått äta upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar