lördag 13 december 2014

Kokosbollar

Här är delikatess nummer två som jag lärt mig att laga utan vitt socker. Receptet har jag konstruerat själv, men idén till dessa smakliga, glutenfria och sockerfria kokosbollar fick jag av min arbetskompis. 


Kokosbollar 8-10 st

1 dl cashewnötter
4-5 dadlar (eller motsvarande, har använt också russin)
1 msk kokosolja
2 tsk kakao
en nypa salt
vanilj
pressad citron

havreflingor
kokosflingor
(macapulver)

Blötlägg cashewnötterna över natten eller några timmar innan bakning. Häll bort vattnet och lägg i kokosolja, kakao, salt, vanilj och citron. Rör om med stavmixer. 

Rör ned havreflingor och kokosflingor så degen får rätt konsistens. Smaka och tillsätt ingredienser enligt behov och enligt smak. Forma till små bullar och rulla i kokosflingor. Lägg in bollarna i kylskåpet och avnjut dem svala tillsammans med kaffe eller te.

Enkelt och gott med oändliga variationsmöjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar